Omhoog
Aanmelden
Gezond gedrag
 
Wij vinden het als school erg belangrijk om de kinderen te leren wat een gezonde levensstijl is. Gezond eten, genoeg bewegen en goed voor jezelf zorgen. Wij besteden hier op verschillende manieren gedurende het schooljaar aandacht aan in onze lessen en projecten.
 
Wij promoten daarom gezonde traktaties wanneer de kinderen jarig zijn (zowel aan de kinderen als aan de leerkrachten). Op school is een map met suggesties.
 
Sinds 2008 is de Korenaar een zogenaamde “Gruitschool” Een school waar aandacht is voor gezond leef- gedrag en waar gezonde voeding gestimuleerd wordt.
's Morgens voor of na de pauze hebben de kinderen de gelegenheid om iets te eten en te drinken. Wij willen het eten van gezonde tussendoortjes stimuleren. 
Iedere maandag, woensdag en vrijdag hebben we “gruitdag” op school. De kinderen nemen dan fruit en/of groente mee als tussendoortje voor in de ochtendpauze.
Het liefst zien wij de rest van de week ook fruit, en anders een “gezonde koek” of een boterham (géén chocola, snoep, chips o.i.d.!).
 
Campina verzorgt bij ons op school de schoolmelk.  Voor meer informatie en aanmelden verwijzen wij u naar de website van Campina:  Campina schoolmelk
 
Meer informatie over  gezonde voeding is  o.a. te vinden op de volgende websites:
 
Op deze pagina van de website zullen wij in samenwerking met de MR regelmatig informatie plaatsen over gezonde voeding en gezond trakteren.
Nieuws
  • Nieuwsbrief nummer 11 is uit
  • Inspectie geeft Korenaar een dikke voldoende!
  • Analyse tevredenheidsonderzoek
 
meer nieuws
Agenda
  • 16 augustus
    zomervakantie

meer agenda
adres
CBS de Korenaar Dr. de Boerstraat 42 1511 VH Oostzaan T. 075-2010115 info@korenaar.nl